/Deelnemende professionals
Deelnemende professionals2021-08-11T12:11:54+00:00

Joel Tjintjelaar

Joel Tjintjelaar is een fine art fotograaf en educator gespecialiseerd in zwart-wit, lange sluitertijd, architectuur, landschap en stilleven fotografie. Geboren in Jakarta, opgegroeid in Nederland, studeerde hij eerst strafrecht aan de universiteit van Tilburg, maar belandde uiteindelijk voor ruim 20 jaar in de IT bij Capgemini Utrecht. Vanaf 2009 kreeg Joel dusdanige waardering voor zijn fotografie werk, een fulltime ‘hobby’ dat hij geruime tijd naast zijn werk bij Capgemini deed, dat hij zijn baan in de IT niet meer kon combineren met de fotografie opdrachten. In 2014 zegde Joel daarom zijn baan op om fulltime als professioneel fotograaf aan het werk te gaan.

Joel reist al sinds 2010 de wereld rond voor het geven van workshops en lezingen in met name het Engelstalig gebied in steden als New York, Dublin en Londen vanwege zijn expertise in zwart-wit en architectuur fotografie. Zijn werk is sinds 2009 gepubliceerd in toonaangevende fotografie tijdschriften in de VS en VK en sinds 2013 tentoongesteld in galerijen en tentoonstellingen over de hele wereld.  Joel was een van de gezichten voor PhaseOne’s Achromatic camera en wereldwijd ambassadeur voor NIK Software’s Silver Efex Pro2 en heeft sinds 2013 een door Formatt-Hitech geproduceerde ND-filter lijn die zijn naam draagt. Joel won tussen 2010 en 2014 voor 5 consecutieve jaren meerdere 1e en 2e prijzen bij de prestigieuze International Photography Awards en ontving andere prestigieuze onderscheidingen.

Joel ontwikkelde een digitale Z/W-bewerkingsmethode die sinds 2011 Z/W-fans over de hele wereld heeft beïnvloed en navolging heeft gekregen. Die zelfontwikkelde digitale z/w methode heeft Joel in 2018 omgezet naar een geautomatiseerde Photoshop plugin, genaamd B&W Artisan Pro X die een wereldwijd groeiende waardering krijgt. Volgens Joel, en dit is uiteraard subjectief maar wel gemeend, is zijn z/w software de enige ‘echte’ en beste z/w bewerkings software voor serieuze artiesten gemaakt door een z/w expert en niet door een software engineer!

Louis exposeert tijdens de manifestatie in galerie Arsis aan het Zuivelplein. Website met tutorials/blogs/software/ fotogalerij: www.bwvision.com

Louis Sauter

Louis Sauter (1952) is bioloog en enthousiast parttime fotograaf. 25 jaar geleden begon hij fotografie als kunstvorm. Hij combineert landschapsfotografie met modelfotografie. Hij gebruikt graag mystiek en mysterie in zijn fotografie. Dit is terug te zien in zijn project “il quatro element” waarin hij de vier elementen als aspectbepalende factoren probeerde op te nemen in zijn foto’s van naaktmodellen in het landschap. Hij heeft van dit project diverse beelden in het buitenland tentoongesteld.

In zijn nieuw project “mother nature’s daughter” plaatst hij de kwetsbare maar sterke vrouw op zorgvuldig geselecteerde buitenlocaties. Vorig jaar ontving hij twee prijzen voor dit project (A’golden Award – Como en Pollux – onderscheiding Barcelona)  De favoriete locaties waar Louis fotografeert zijn de stranden duinen en stuifzandgebieden. Deze zijn kenmerkend voor natuur en milieu in Nederland.

Louis exposeert tijdens de manifestatie in galerie Arsis aan het Zuivelplein. Zijn werk is tevens te bewonderen op  louissauter.nl

Raymond Wennekes

Raymond startte met duik op vakantie in de Dominicaanse Republiek in 2000.In Nederland doorliep hij alle niveaus op het gebied van duiken en behaalde zijn mastertitel in 2014.

In 2012 ging Raymond werken bij Onderwaterhuis.nl, een Nederlandse company gespecialiseerd in onderwaterfotografie   Vanaf dat moment grijpt hij elke gelegenheid aan om met zijn camera in het water te zijn.

Hij fotografeert over de hele wereld maar zijn meeste duiken zijn in de Oosterschelde en Grevelingen. Raymond werd tweemaal Nederlands kampioen onderwaterfotografie in 2016 en2017. Hij nam ook deel aan het wereldkampioenschap in La Paz Mexico.

Het werken en spelen met flitslicht is één van zijn kenmerken geworden. Veel van zijn prachtige foto’s zijn te bewonderen op de website Raymondwennekes.com.

Wij zijn verheugd dat Raymond met een totaal andere invalshoek op het thema water exposeert in de galerie in het Sint Annastraat.

Jos Verhoogen

Ik durf mezelf, zonder blikken of blozen, een pionier op het gebied van zwangerschap- en bevallingsfotografie noemen. Foto’s tijdens een geboorte waren indertijd geen evidentie en zijn dat eigenlijk vandaag nog steeds niet. Het vraagt moed om iemand ‘vreemd’ toe te laten op één van de meest intense momenten van je leven. Moed om met je naakte zwangere lichaam voor de camera te staan. Achteraf zijn het foto’s die enkel aan kracht winnen. Het begin van een nieuw leven. Zo liet iemand me onlangs weten dat ze vaker het album van haar zwangerschap/bevalling op de schoot neemt dan die van haar huwelijk. Iemand anders verwoordde het zo: “De pijn, de liefde en de verwondering die uit de foto’s spreekt is ontegensprekelijk het werk van een expert. Gek genoeg heb ik niet eens gemerkt dat je er was.”

De laatste jaren heb ik mij steeds meer op deze tak toegelegd, Corona stak evenwel een dikke stok voor het afgelopen jaar. Met een volledig uitgeruste fotostudio’s kan ik een uniek concept aanbieden. Serene studiofoto’s die de evolutie van de zwangerschap documenteren, gecombineerd met foto’s tijdens de bevalling en tenslotte de eerste foto’s van de kleine spruit in de studio. Met deze vorm van reportage behaalde ik zowel een QEP als een Master Qep bij de Federatie van Europese Professionele Fotografen. Verschillende prijzen in internationale competities met als voornaamste de selectie met drie foto’s in “The family of Man” Edition 2016/2017

Het werk van Jos wordt geëxposeerd in Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72. Website Jos Verhoogen: https://www.verhoogen.be/

In de galerie zijn ook werken gerelateerd aan water te bewonderen van MA Rozic, Hengki Koentjoro, en Corine Heijmans.

Corine Heijmans

Beeldend kunstenaar. Woont en werkt in Bergen op Zoom.

Why do you want to stick to that island? (Amerikaanse president John F. Kennedy vroeg dit aan Dr. J.H. van Roijen, minister van Buitenlandse Zaken van Nederland)*

“Er was zoiets in zijn ogen, dat zweemde naar verdriet, maar daarnaast, dat echte, wat je van een Hollandse marineman verwacht, de moed om door te bijten.”

Met haar Nederlandse roots ging Corine op zoek naar de sporen van de kolonisatie van haar vaderland in Papoea-Nieuw-Guinea. Als kind hoorde ze het verhaal van haar vader die op zijn 20e de boot nam en vertrok voor anderhalf jaar. Hij kreeg de opdracht om ‘belangrijke bestuurders’ met een sloep land inwaarts te brengen. Slechts gewapend met een mes voer hij helemaal alleen terug over de rivier door de onbekende jungle.

Corine gebruikt in haar werk oude en nieuwe beelden van het eiland en haar bewoners om zo het verleden van haar vaders verblijf en het heden dat ze er zelf vond met elkaar te verweven. “Hoe was het voor mijn vader om daarheen te gaan? Zou alles daar anders zijn? Hoe zou het zijn om in de ongerepte natuur te leven? Wat heeft het christendom de Papoea-cultuur gebracht? En wat na de kolonisatie?”

* Nederlands-Nieuw-Guinea (nu de provincies Papoea en West-Papoea van Indonesië) was van 1949 tot 1962 een overzees gebiedsdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Voordien maakte het deel uit van Nederlands-Indië. Corine’s vader trok met vele andere jonge Nederlandse mariniers overzee om de kusten rond het eiland te beschermen tegen Indonesische infiltranten. Tekst: Ann Palmers

Het werk van Corine wordt geëxposeerd in Gallery Lukisan. Website: www.corineheijmans.com

Monique van den Hout 1970

Oosterschelde,
iedere week mijn lege zwemplek,
bij weer en geen weer,
zomer en winter,
jaar in, jaar uit.

Sinds Monique van den Hout op Tholen woont, zwemt zij het jaar rond in de Oosterschelde. Door het maken van foto’s wordt zij zich nog meer bewust van de schoonheid en de immense stilte van dit waterlandschap. Als vanzelf groeide het project uit tot een strook van wel 25 meter aan polaroidfoto’s! Bewonder de schoonheid in een selectie uitvergrotingen die als duikdoeken centraal staan in deze tentoonstelling.

‘Bij elk nieuw werk, in opdracht of autonoom, is het voor mij steeds weer opnieuw beginnen qua stijl, techniek, verschijningsvorm. Ook na 25 jaar ga ik nog steeds elke keer blanco van start. Invoelen en de beelden beginnen zich stukje bij beetje aan te dienen. Dit gebeurt niet direct in mijn atelier in Tholen. Het gebeurt overal, onderweg, wandelend, aan het water.

Zichtbaar maken van dat wat niet direct tastbaar is. Illustraties, beelden, dienen nooit als een versiering, ze zijn een verruiming, openen een nieuwe perspectief. Bij redactioneel werk is het een uitnodiging om de tekst te gaan lezen. Bij prentenboeken om er helemaal in te kruipen, nog meer lagen te ontdekken. Mijn portretten tonen de binnenkant, de innerlijke wereld. In mijn autonome werk vertellen ze de diepere emoties, het onzegbare. In pictogrammen, logo’s, prenten voor interculturele communicatie ontbreekt de taal helemaal en is het enkel de kracht van het beeld dat de boodschap vertelt.’

Het werk van Monique is te bewonderen in het Markiezenhof. Website: http://www.moniquevandenhoutexposeert.nl 

Luc Peeters

‘Wie is dit? Wat is dat? Waarom? Waarvoor dient dat? Waar komt het vandaan?…’ tot ergernis van ouders, leerkrachten, ooms en tantes bleef de kleine Luc Peeters (°1960) maar doorvragen. Elk antwoord wierp een nieuwe vraag op. Als een surfer op een golf van informatie die steeds hoger wordt, op weg naar een strand van kennis dat zich steeds verder bevindt.

Fotografie, het uit verbazing vastleggen van de wereld in zelfgekozen uitsneden van tijd en ruimte, interesseerde hem vanaf de leeftijd van twaalf jaar. Geheel op zichzelf bestudeerde hij alle aspecten van de fotografie. In de dorpsbibliotheek ontleende hij alle beschikbare boeken aangaande optica en chemie. Omdat het volume te dik was om in de beperkte uitleentijd van drie weken te lezen, nam hij verschillende malen na elkaar de ‘Encyclopedie van de Fotografie’ mee. Ansel Adams’ zonesysteem had hij onder de knie voor hij een degelijke reflexcamera had. Hij wist hoe hij zelf films moest ontwikkelen, lang voor… lees meer>>

Frank van Es

Docent, Fotograaf | Frank heeft al van kind af aan een passie voor fotografie en met name landschappen. Vooral het vroeg ochtendlicht heeft een magische aantrekkingskracht op hem. Het liefst maakt hij foto’s waarbij slechts de essentie van het landschap zichtbaar is. Maar soms maakt hij graag een uitstapje waarbij hij juist het landschap met al zijn pracht en praal vastlegt.

Hij is docent aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en geeft daar naast fotografie ook les in verschillende Adobe pakketten, video, management en verkoop. Als vrijwillig fotograaf is hij betrokken bij Gebouw-t. Verder is hij jurylid voor diverse nationale en internationale fotowedstrijden. Frank woont in zijn geboortestad Bergen op Zoom, is getrouwd en heeft twee volwassen zoons. Een doorsnede van zijn werk is te vinden op: https://frankvanes.myportfolio.com/

Rem van den Bosch

Creatief, vader, mens |Met tomeloze energie streeft fotograaf Rem van den Bosch zijn ideaal na om de wereld een mooiere plaats te maken – al is het maar een heel klein beetje. Met Zeeuws Meisje brengt hij gesprekken op gang over verdraagzaamheid, gelijkheid en zorgzaamheid. In Seven Generations stelt hij vragen over de toekomst van onze aarde, over duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Behalve een bevlogen kunstenaar is Rem ook een sociaal dier met een enorme ondernemingslust die overal verbinding zoekt.

Hij gaat net zo makkelijk naar scholen, bedrijven en gemeenten in Zeeland als naar de reservaten van de Native Americans. Hij praat, luistert en kijkt, om mensen te portretteren zoals ze zijn: kwetsbaar of trots, overtuigd of zoekend. Zo fotografeerde hij in een jaar tijd 365 bijzondere vrouwen voor A Muse a Day en verbeeldde hij voor The Next Station de dromen van jongeren in een crisisopvang.

Bij alle maatschappelijke en persoonlijke betrokkenheid is Rem in de eerste plaats een vakman. Hij studeerde fotografie aan AKV | St. Joost (Breda) en Narafi (Brussel) en legde zich toe op portretten en de menselijke figuur. In zijn zoektocht naar schoonheid laat hij zich graag inspireren door klassieke en moderne meesters, maar hij wordt vooral gedreven door de uitdaging om steeds nieuwe, verrassende beelden te maken. Want juist creativiteit heeft de kracht om verandering te brengen.

Het werk van Rem van den Bosch wordt geëxposeerd in het Arsis Atelier, Zuivelplein 5.