/Programma 2021
Programma 20212021-07-15T16:42:21+00:00

Thema 2021: Water

FoBoZ organiseert  van 11 tot 19 september haar tweede fotomanifestatie in Bergen op Zoom. De eerste editie stond in het teken van de 75 jarige bevrijding van Bergen op Zoom en was een doorslaand succes. De tweede editie krijgt het thema “Water” mee. Fotoclubs uit de regio en professionals nemen aan de editie deel.

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nederland ligt voor een derde onderzeeniveau. Dat betekent dat we met watermerken , molens en gemalen polders en dijken het water onder controle moeten krijgen. Te denken hierbij valt aan de Afsluitdijk en de Deltawerken.

Nederland kent ook waterrijke landschappen zoals de Weerribben, De Biesbosch en bijvoorbeeld het idyllische waterdorp Giethoorn. De Nederlander geniet ook van de rijkdom van het water en vaart over de grachten , rivieren en meren en beoefent vele watersporten. De onderwaterwereld is ook fascinerend  en trekt dan ook vele duikers en onderwaterfotografen aan.

Water kent vele verschijningsvormen zoals damp, vloeibaar en bevroren. Nederland is bij strenge winters dan ook bij uitstek een schaatsland. Al deze facetten van het water vindt U als bezoeker dan ook terug in hetgeen geëxposeerd wordt op de fotomanifestatie. Voor de deelnemers, professionals, locaties en tijden verwijzen wij U naar de diverse items onder 2021. Wij hopen dan ook op uw warme belangstelling.

De voorzitter van FoBoZ,  Jac Leenaars.