Loading...
Thema 20192019-09-19T10:48:32+00:00

Thema 2019: VRIJ

De Brabantse Wal viert in het jaar 2019 het heuglijke feit dat de regio 75 jaar geleden werd bevrijd van de onderdrukking in de tweede wereldoorlog. Dagelijks worden we op televisie en sociale media geconfronteerd met het feit wat onderdrukking, geweld en het hebben van geen vrije mening betekent. We staan te weinig stil bij het gegeven dat we in Nederland een vrij land zijn. Of is dat uiterlijke schijn? Het jaar 2019 is dan ook een geweldig moment om vanuit fotografie creatief invulling te geven aan het thema VRIJ.

FoBoZ organiseert in 2019 drie projecten aansluitend op het thema:

  • ‘Bevrijding in beeld’
    Een wandelroute door het centrum van Bergen op Zoom. Een aantal foto’s op groot formaat zijn geplaatst bij historische plaatsen die van betekenis waren tijdens de tweede wereldoorlog.
  • Educatief programma scholen
    Op een aantal basisscholen en middelbare scholen in Bergen op Zoom wordt een lesprogramma aangeboden. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over het thema VRIJ. Zij geven hier invulling aan door onder andere het maken van een klassikale foto die tentoongesteld wordt tijdens de fotomanifestatie.
  • Fotomanifestatie VRIJ
    Vanaf zaterdag 28 september 2019 t/m vrijdag 4 oktober 2019 wordt de expositie VRIJ gehouden op de locaties Oude Stadhuis, Den Enghel en de Gertrudiskerk. Ruim 120 amateurfotografen, een professionele oorlogsfotograaf en twee young professionals nemen deel en geven hun invulling aan het thema. De opening voor genodigden vindt plaats op 27 september 2019.